Makers:

    Concept: Greg Nottrot
    Spel: Greg Nottrot, Korneel Evers, Arend Brandligt e.a.

De Achtervolgers vs. FC Utrecht

Datum: zondag 21 april 2019
Aanvang: 20:30 uur
Locatie: Stadsschouwburg Utrecht

Acteurs Korneel Evers en Arend Brandligt zijn al decennia fan van FC Utrecht. Elke wedstrijd transformeren zij van weldenkende mensen naar emotionele barbaren, die niets liever doen dan foeteren op dat waar ze van houden. Ze dromen ieder seizoen tegen beter weten in weer van het kampioenschap, want niets kan hun fanschap ontwrichten.

In 2020 vieren we het 50-jarige bestaan van FC Utrecht met een reeks voorstellingen over de club en zijn fans. De pilot De Achtervolgers versus FC Utrecht wordt in één dag gemaakt én gespeeld door een team van acteurs, schrijvers en muzikanten. In twee keer 45 minuten gaan ze op zoek naar de ziel van FC Utrecht. Ze tonen de mooiste goals en de grootste nederlagen, zingen spreekkoren, vertellen sterke verhalen en brengen een ode aan de club.

Tijdens de rust interviewen ze de diehard hooligan, de terreinknecht of de eigenaar van de club over hun grote liefde. Wat betekent het fanschap in deze tijd? En wat maakt FC Utrecht tot zo'n hechte club? Een wervelende aftrap naar een serie hartstochtelijke voetbalverhalen in het theater.

Speellijst

2019-04-21 Stadsschouwburg Utrecht Kaarten →

    Makers:

    Concept: Greg Nottrot
    Spel: Greg Nottrot, Korneel Evers, Arend Brandligt e.a.